Amsterdamse School handelsvaart aan boord van museumschip Emma

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf Gideon. Het museumschip maakt dit jaar een nieuwe tocht door het prachtige Groninger Landschap.

Lees ook

Tekst en foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf Gideon in opdracht van Provinciale Waterstaat. Het museumschip maakt dit jaar een nieuwe tocht door het prachtige Groninger Landschap.

Vanuit Reitdiephaven vertrekt de Emma via de sluis Dorkwerd naar Garnwerd en Winsum, langs de oude steenfabrieken naar Onderdendam. Na de lunch met uitzicht op de Zijlvesterbrug volgt een wandeling onder leiding van een bevlogen gids door het oude dorpshart van Onderdendam, langs unieke Amsterdamse School gebouwen. De dag wordt afgesloten met een huiskamerconcert in DE KERK van architect Wiersema. Een taxi brengt de deelnemers terug naar Groningen. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert deze mooie tocht in samenwerking met DasjaGoud en DE KERK van Stichting Oude Groninger Kerken. De vaartochten vinden plaats op zaterdag 2 en 30 juni, 7 juli, 4 en 18 augustus. De kosten voor dit arrangement, inclusief koffie en lunch, bedragen €65 per persoon.

Steenfabrieken
Tijdens deze ontspannen boottocht, de historische handelsvaart route van Groninger steenfabrieken, genieten deelnemers van alles wat het Groninger landschap te bieden heeft. In de 19e eeuw stonden in een straal van vier kilometer rond Onderdendam maar liefst dertien steenfabrieken, hiervan zijn nog steeds overblijfselen te zien. De fabrieken produceerden de typische baksteen van Groninger klei. De bijzondere Groninger Amsterdamse School gebouwen in het historische dorpshart van Onderdendam zijn gebouwd met deze karakteristieke steen.

Informatie en boekingen
De kosten voor dit arrangement bedragen €65 per persoon. Dit is inclusief koffie en lunch in Onderdendam en vervoer terug naar de opstapplek in Groningen. De capaciteit van museumschip Emma is 12 personen. Het schip is geschikt voor minder valide bezoekers. Voor informatie en boekingen: 050-3122202 of [email protected]

Laatste nieuws

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.