10/6 – 10/9: Tentoonstelling Tijdloze schoonheid van Rob van Bergen

De tentoonstelling ‘Tijdloze schoonheid’ van Rob van Bergen is te bezoeken van 10 juni tot en met 10 september. In Museum Hindeloopen stelt hij zijn prachtige beelden tentoon.

Tekst en beeld: Museum Hindeloopen

Ooit was Rob van Bergen schapenhouder in Friesland. Nu maakt hij prachtige beelden in zijn Utrechtse atelier. Deze bustes – mannen en vrouwen – lijken afkomstig uit de wereld van (Italiaanse) opera en theater: Luca, Carlos, Mara, Dora en Fleur. Maar Rob vindt zijn inspiratie veel dichterbij.

Zijn beelden maakt hij van chamotteklei. In zijn atelier boetseert en modelleert hij urenlang om te komen tot een perfect resultaat. De beelden worden op 1220 graden gebakken. Van huis uit leerde Rob het vak van stoffeerder. Textiel, papier en stof spelen een belangrijke rol in de afwerking van zijn portretbustes.

Deze ambachtelijkheid vormt een connectie met de collectie van Museum Hindeloopen. In het museum zijn prachtige sitsen te zien, evenals ambachtelijk beschilderde meubelen – in de Hindelooper stijl. Rob geeft aan zich als ambachtsman goed thuis te voelen in Museum Hindeloopen: ‘een bijzondere plek, waar ik graag mijn eigen werk laat zien’.

Robs beelden zijn van een tijdloze schoonheid. Ook de Friese schilder Christoffel Bisschop (1828-1904) laat ons graag een dergelijke schoonheid zien. Zijn schilderijen vormen een belangrijk onderdeel van de eigen collectie van het museum. Tijdens deze tentoonstelling zijn de beelden van Rob van Bergen en de schilderijen van Christoffel Bisschop samen te zien. Een bijzondere combinatie!

De tentoonstelling ‘Tijdloze schoonheid’ is te bezoeken van 10 juni tot en met 10 september.
museumhindeloopen.nl/

Laatste nieuws