17/6: Avontuurlijke vaderdagtocht

Speciaal voor Vaderdag wordt er een avontuurlijke tocht georganiseerd op zondag 17 juni a.s. Na afloop ga je een lekker broodje bakken en een heerlijke kop thee maken van zelf geplukte ingrediënten.

Lees ook

Tekst en foto: Staatsbosbeheer

Speciaal voor Vaderdag wordt er een avontuurlijke tocht georganiseerd op zondag 17 juni a.s. Na afloop ga je een lekker broodje bakken en een heerlijke kop thee maken van zelf geplukte ingrediënten.

Stel je staat midden in de natuur en je krijgt trek. Er is geen supermarkt in de buurt. Kun jij dan iets vinden wat je kunt eten? Ontdek wat je allemaal kan eten uit de natuur. Met deze fijne survivaltips kun jij op avontuur in de natuur! Speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar voedsel uit de natuur. Hoe zou jij kunnen overleven als mens in de natuur? En hoe doen onze soortgenoten (zoogdieren) dat? Sprokkel ook je eigen hout om en leer vuur te maken zonder lucifers. Hierop gaan we een lekker broodje bakken en een heerlijke kop thee zelf maken van zelf geplukt ingrediënten. Een uitdagende, leuke tocht voor alle vaders met hun (klein)kinderen. Moeders zijn natuurlijk ook welkom!

Informatie
De tocht vindt plaats op zondag 17 juni, start om 12.00 uur en duurt 2 – 2,5 uur. De kosten voor deze tocht zijn € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen. Dit is inclusief het kampvuur, het bakken van een broodje en de eigen gemaakte thee.
Vooraf aanmelden: 0592-377305 of [email protected]
Tip: neem een rugzak en zakmes mee
Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen
Voor meer informatie en voor overige activiteiten kunt u kijken op: staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook