Tuinjournaal mei/juni

13x rond huis & tuin voor mei en juni: in het tuinjournaal vind je de leukste tips voor binnen en buiten van onze tuinredacteur Gert Tabak.

Lees ook

Tekst & fotografie: Gert Tabak

13x rond huis & tuin voor mei en juni: in het tuinjournaal vind je de leukste tips voor binnen en buiten van onze tuinredacteur Gert Tabak. Lees hieronder alvast een voorproefje. 

Laat je inspireren…
tuinjournaal

Juni is de tuinmaand bij uitstek. Veel tuinen zijn dan op hun mooist en worden opengesteld om iedereen van de weelde te laten meegenieten. Het is vaak zeer inspirerend om rustig de tijd te nemen om door andermans tuin te dwalen. Vergeet niet pen en papier mee te nemen. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni is het weer Groei & Bloei Open Tuinen Weekend. Op de site www.groei.nl/tuinweek vul je in de witte zoekbalk je provincie in en zie je welke tuinen meedoen.

Cornelia heeft blozende wangen
roos

Rosa ‘Cornelia’ bloeit in grote trossen in juni-juli, en in de tweede bloei tijdens de herfst zijn die nog groter, uitbundiger en intenser van kleur. De bloemen contrasteren mooi met de rozerode bloemknoppen en het gezonde, glanzende donkergroene blad. De struik wordt 170 cm hoog en is goed toe te passen.

Zaden van de maan: heerlijk!
maanzaad

De zaden van de eenjarige Papaver somniferum, in al z’n variëteiten, kun je als maanzaad in de keuken gebruiken in brood en gebak.

Benieuwd naar meer tips & tricks voor de tuin? Je leest het in het tuinjournaal van Noorderland 4-2018. Bestel 'm hier online!

 

Laatste nieuws

Zie ook