Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Lees ook

Openingsbeeld: iStock

Je leest het steeds meer: mensen die (deels) overstappen op een vegetarische of veganistische lifestyle. Zo ook voedingsdeskundige Nanneke Schreurs van het nieuwe kookboek Fit Vega(n) Food. In haar jarenlange horeca-ervaring kwam ze in aanraking met de nodige stukjes vlees, maar nadat ze zich inlas over de wreedheid van de voedingsindustrie stapte ze over op plantaardige voeding. Moeilijk? Gelukkig niet! 

Volgens Nanneke Schreurs en José van Riele heb je met vegetarische of veganistische voeding 'een gevarieerd, volwaardig voedingspatroon, met respect voor de dieren op aarde'. Maar mis je dan echt niets als je plantaardig eet? En hoe kun je zorgen dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt? Fit Vega(n) Food geeft je de benodigde handvaten. 

Dit heerlijke kookboek is vooral erg handig als je je graag meer wilt verdiepen in plantaardige voeding in combinatie met sporten. Want waarom zou je (vaker) voor plantaardige voeding kiezen? Schreurs en Van Riele lieten zich inspireren door alle atleten die topprestaties neerzetten op een volledig veganistisch dieet. Ze vertellen je hoe je aan je proteïne, ijzer en calcium komt en welke combinaties je kunt maken om zo goed mogelijk (sportief) te presteren. 

Een greep uit de recepten laat zien dat vegetarisch of veganistisch eten niet saai hoeft te zijn: wafels met bananenijs, scrambled tofu met bosui, Mexicaanse bonensalade, sushi met quinoa, Marokkaanse bloemkool couscous… Loopt het water je al in de mond?

vegan

Informatie
Fit Vega(n) Food – Nanneke Schreurs en José van Riele
€20
ISBN 9789021569635 
Kosmos Uitgevers
kosmosuitgevers.nl
bol.com

Laatste nieuws

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.

8/6 – 10/6: 3-daagse boekenbeurs in Gorredijk

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 culturele hoofdstad van Europa, Gorredijk is 8, 9 en 10 juni aanstaande boekenhoofdstad van Nederland. Alle 6700 aanwezige ramsjtitels, in totaal meer dan drie miljoen boeken, worden scherp geprijsd.