Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten

In deze handige, tweetalige tuingids Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten vind je de 130 open tuinen die bij Stichting Het Tuinpad Op zijn aangesloten.

Lees ook

Beeld: Stichting Het Tuinpad Op – In Nachbars Garten

Stichting Het Tuinpad Op heeft als doel dat iedereen zo veel mogelijk kan genieten van de prachtigste particuliere tuinen in het noorden van Nederland en noordwest Duitsland. In de handige, tweetalige tuingids Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten vind je de 130 open tuinen die bij de stichting zijn aangesloten.

Hou jij ook zo van die prachtige Engelse tuinen op vakantie, of van magische Franse tuinen in bloei? Daarvoor hoef je helemaal niet (ver) de grens over! In Groningen, Drenthe en noordwest Nedersaksen vind je ook een keur aan bijzondere particuliere tuinen. Tuinen waar met liefde wordt getuinierd en waar je (op afspraak) kunt genieten van prachtig bloeiende natuur.

In de gids staat handig aangegeven wanneer de tuinen geopend zijn en hoe groot ze zijn, maar ook wanneer de tuin op z'n mooist is! Dat scheelt je weer wat uitzoek-werk. Onze favorieten? De tuin bij Landgoed "Overcingel" (een oase van rust in centrum Assen!), de prachtige baroktuin Gut Altenkamp in Papenburg (net over de grens) en de kleine (beelden)tuin bij Galerie Marten Randa, "De Verbeelde Stadstuin" waar je 's weekends terecht kunt. 

Ook leuk: een aantal keer per jaar wordt er een tuinenmarathon gehouden, waarop een groot aantal tuineigenaren hun tuinpoort open zetten (zonder een afspraak te hoeven maken). Kijk op hettuinpadop.nl voor actuele informatie en data.

Lees ook: Het Tuinpad Op: 4 tuinenmarathons en kleurrijke tuingids

Informatie
De tuinengids is verkrijgbaar bij een aantal verkooppunten en veelal bij aangesloten tuineigenaren. De gids kan ook besteld worden door € 11,00 (€ 7,50 + verzendkosten) over te maken op gironummer NL69 INGB 0002 8014 96 t.n.v. penningmeester “Het Tuinpad Op” te Veendam met vermelding van het adres waar de tuinengids naar toegestuurd moet worden. Tevens via hettuinpadop.nl of via Secretariaat “Het Tuinpad Op”, Eems 37, 9642 KB Veendam.

hettuinpadop.nl
innachbarsgarten.de

Laatste nieuws

Zie ook

boeken

Boekenprogramma De Literaire Hemel digitaal te zien

Bij De Literaire Hemel staan Nederlandse en Nedersaksische auteurs in de schijnwerpers.
boeken

Boekenplank van Noorderland: passie in het noorden

Laat je inspireren door deze boeken uit of over het noorden!

Uit Liefde

Een passende titel bij dit boek van Geurt Busser: Uit Liefde is ontstaan uit Bussers liefde voor 'stugge grootsheid, stille innige schoonheid en stormachtig wild leven'.