101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Lees ook

Openingsbeeld: iStock

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Interesse in geschiedenis en het verleden, daar was Hiemink vroeger niet veel mee bezig, op het verzamelen van ansichtkaarten en krantenfoto's na. Toen hij na jaren weer terugkwam naar zijn geliefde Assen was zijn interesse voor de stad en haar geschiedenis groot. Zijn berg met kennis over Assen werd steeds groter, en wat doe je daar dan mee? Juist! Bundelen tot boek. Hiemink heeft met 101 Assenaardigheden en meer een verzameling gemaakt aan verhalen en foto's waarvan het hart van menig Assen-liefhebber harder gaat kloppen.

Zo zie je op een oude prentbriefkaart het Assenbos, dat toen nog tot aan het Kerkplein reikte, word je betoverd door oude fotografie (zoals een foto van dansschool Jaap Jongepier annex sigarenwinkel, uit 1958) en kom je ook een aantal handige tips tegen (wist je bijvoorbeeld dat je op de Overcingel heerlijk kunt wandelen?). 101 Assenaardigheden en meer combineert de liefde voor het oude Assen met aanraders voor leuke uitjes in deze Drentse stad. Met daarbij natuurlijk de nodige achtergrondinformatie, want worden zulke uitjes niet nóg leuker als je de geschiedenis achter een plek weet?

Informatie
101 Assenaardigheden en meer – Martin Hiemink 
€12,95
ISBN 9789023255888
Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
 

Laatste nieuws

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.

8/6 – 10/6: 3-daagse boekenbeurs in Gorredijk

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 culturele hoofdstad van Europa, Gorredijk is 8, 9 en 10 juni aanstaande boekenhoofdstad van Nederland. Alle 6700 aanwezige ramsjtitels, in totaal meer dan drie miljoen boeken, worden scherp geprijsd.