Juli en augustus: Beleef de zonsondergang in de Weerribben

Bij het vallen van de avond maakt u een vaartocht met een speciaal gebouwde platbodemrondvaartboot door het Natuurgebied De Weerribben. Een eldorado van smalle sloten en vaarten omgeven door weelderige bloemen en kruiden.

Tekst en foto: Buitencentrum De Weerribben

Bij het vallen van de avond maakt u een vaartocht met een speciaal gebouwde platbodemrondvaartboot door het Natuurgebied De Weerribben. Een eldorado van smalle sloten en vaarten omgeven door weelderige bloemen en kruiden waaronder waterlelies, munt, haagwinde, grote ratelaar en krabbescheer.

Onderweg vertelt de gids over de geheimen van de avond en de nacht in de Weerribben zoals het geheimzinnige geluid van de roerdomp en het kleinst waterhoen.

In juli en augustus kunt u, iedere dinsdag en donderdagavond, deelnemen aan deze romantische vaarexcursie.

Om 20.15 uur is de ontvangst in Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 in Ossenzijl. Duur van de vaartocht is ongeveer twee uur. Bij mooi weer vaart u in een open boot.

Aanmelden kan tot 16.00 uur op de dag van vertrek bij het Buitencentrum Weerribben  via tel: 06-53784651 of 0561 477272
Kosten € 9,95 p.p. en kinderen t/m 4 jaar € 5,00
Adres: Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl
Telefoon: 0561-477272

Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.