8 juli: Opening Tinco’s Tsjerkepaad zomerexpositie

Op zondag 8 juli wordt in dit romantische kerkje om 15:30 uur de zomerexpositie Tinco's Tsjerkepaad geopend. Deze expositie sluit aan bij de Tinco Tentoonstelling in Beetsterzwaag.

Lees ook

Tekst en foto: Cultbee

Op zondag 8 juli wordt in dit romantische kerkje om 15:30 uur de zomerexpositie Tinco's Tsjerkepaad geopend door o.a. Hans Zijlstra, bestuurslid en mede-oprichter van de Tinco Lycklama Foundation. Tinco, de eik op het familiewapen van Lycklama à Nijeholt (nieuw hout), foto’s en tekstobjecten vormen de inspiratiebronnen voor deze expositie van auteur en beeldend kunstenaar Gerhild van Rooij.

In het kerkje in Olterterp hangen rouwborden van de familie Lycklama à Nijeholt, waartoe Jhr. Tinco behoort. Bovenop de eikenstam met wortels, ontspruiten drie eikels: Nijeholt – nieuw hout. In de kunstwerken staat die eik symbool voor groei, trouw, rijkdom, vergankelijkheid. De expositie sluit aan bij de Tinco Tentoonstelling in Beetsterzwaag.

Meer info: historischbeetsterzwaag.nl
Periode: Zondag 8 juli t/m zondag 2 september 2018
Open: op zaterdag en zondag van 13-17 uur.
Entree: 1 euro
Locatie: St. Hippolytuskerk, Achterwei 6, 9246 TL Olterterp tegenover Hotel-Restaurant “Het Witte Huis”, vlakbij Beetsterzwaag.

Laatste nieuws

Zie ook