Uit Liefde

Een passende titel bij dit boek van Geurt Busser: Uit Liefde is ontstaan uit Bussers liefde voor 'stugge grootsheid, stille innige schoonheid en stormachtig wild leven'.

Lees ook

Beeld: Geurt Busser

Een passende titel bij dit boek van Geurt Busser: Uit Liefde is ontstaan uit Bussers liefde voor 'stugge grootsheid, stille innige schoonheid en stormachtig wild leven'. In een wereld met veel wantoestanden (denk aan de plastic soep, misstanden bij kledingproductie en ga zo maar door) houdt Busser zichzelf staande door zijn onschuld te bewaren in waterverfschilderijen.

Al vanaf 1967 is Busser bezig met het schilderen van landschappen in de buitenlucht. Uit Liefde staat vol met prachtige prenten uit het Noorden van ons land. De beelden gaan goed samen met de quotes van oude bekenden: Lao Tze, Augustinus, Confusius zijn er maar een paar van. Naast quotes krijgen we ook een kijkje in Bussers denkwereld: hij neemt geen blad voor de mond als hij de overheid aanspreekt op de toestanden in ons land en de wereld. Uit Liefde is Bussers manier om tegelijkertijd zijn waardering te tonen voor het prachtige Noorden door zijn schilderkunsten, en aan de andere kant zijn kritieken te leveren op de huidige situatie en aan te sturen tot verandering. 

uit liefde

uit liefde 2

Uit Liefde leest bijna als een dagboek waardoor we Busser steeds beter leren kennen en de prenten – en de betekenis erachter – steeds meer gaan waarderen. Hier en daar kan een ambitieuze schilder ook nog wat tips vinden. Kortom, een boek dat je zowel aan het nadenken zet over de situatie waarin ons mooie Noorden en de wereld verkeren, maar ook intens laat genieten van als het moois dat er nog wel is. 

INFO
Uit Liefde – Geurt Busser
€24,50
philipelchers.nl

Laatste nieuws

Zie ook

boeken

Boekenprogramma De Literaire Hemel digitaal te zien

Bij De Literaire Hemel staan Nederlandse en Nedersaksische auteurs in de schijnwerpers.
boeken

Boekenplank van Noorderland: passie in het noorden

Laat je inspireren door deze boeken uit of over het noorden!

Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten

In deze handige, tweetalige tuingids Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten vind je de 130 open tuinen die bij Stichting Het Tuinpad Op zijn aangesloten.