3 t/m 6 augustus: The Tall Ships Races

De geur van getaande zeilen en touwen, een armada van driemasters, matrozen die vanaf schepen de haven in turen, het geluid van een scheepstoeter: tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 is heel Harlingen in nautische sferen.

Lees ook

Tekst: LF2018 | Foto: © The Tall Ships Races, project van Leeuwarden-Fryslân 2018

De geur van getaande zeilen en touwen, een armada van driemasters, matrozen die vanaf schepen de haven in turen, het geluid van een scheepstoeter: tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 is heel Harlingen in nautische sferen.

Harlingen is de finishhaven van The Tall Ships Races 2018 die begin juli in het Britse Sunderland starten. Vanuit daar zeilen de schepen naar Esbjerg, in Denemarken. De tweede race begint in Stavanger en eindigt boven Vlieland en Terschelling. Op vrijdag 3 augustus varen de tall ships vervolgens in parade de haven van Harlingen binnen, waarna het feest in de havenstad beginnen.

Vier dagen lang verblijven de prachtige schepen in Harlingen en vormen ze het decor van dit nautische spektakel. Met ca. 300.000 verwachte bezoekers belooft het een groots evenement te worden. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de tall ships en genieten van de vele gratis optredens die op verschillende plekken in de stad worden gegeven.

Bemanning
De monumentale schepen hebben tijdens de Tall Ships Races een bijzondere bemanning: trainees uit verschillende landen tussen de 15 en 25 jaar maken tijdens de races kennis met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De trainees worden begeleid door de vaste crew.

Programma
Naast de vele unieke Tall Ships zijn er meerdere themapleinen voor jong en oud, namelijk een beachplein, kidsplein, ambachtsplein, duurzaamheidsplein en cinemaplein. Voor ieder wat wils! Op de kop van de Willemshaven staat het hoofdpodium ‘Harbour Stage’. Dé locatie om te genieten van de Sail In en Sail Out, maar ook de muzieklocatie waar verschillende acts komen optreden zoals Ali B, Elske DeWall, Best of Britain, Jack and the Weatherman en nog vele anderen.  

Zie voor meer informatie over The Tall Ships Races Harlingen 2018 en voor het volledige programma de website.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook