Camping BuitenLand

Camping BuitenLand is een schuilplaats voor mensen die de stad willen ontvluchten, een plek waar je uit kunt rusten en kunt genieten van de ruimte. Voor Esther Reijn was Camping BuitenLand een droom die uitkwam.

Lees ook

Productie: Eva Nijman | Fotografie: Aline Bouma & Eigen foto's

Voor Esther Reijn was Camping BuitenLand een droom die uitkwam. Samen met haar vrienden dagdroomde ze er al een poos over en het idee kreeg echt gestalte toen Esther en haar man Wessel het terrein kochten. Een leeg stuk land met oneindig veel mogelijkheden, ruimte en vrijheid: met Camping BuitenLand konden ze echt hun eigen wereld creëren.

Een leeg schildersdoek
Camping BuitenLand is een schuilplaats voor mensen die de stad willen ontvluchten, een plek waar je uit kunt rusten en kunt genieten van de ruimte. ‘Maar het is ruimte op meerdere manieren,’ zegt Esther. ‘Ruimte om te creëren, bijvoorbeeld. De stad is vaak al “af”, en er is weinig mogelijkheid je omgeving naar je eigen hand te zetten. Deze camping stond leeg toen we hem kochten: echt een wit schildersdoek waar we ons eigen ding konden doen. Wij, maar ook onze gasten.’ 

Een plaats waar mensen een stuk grond konden huren om hun eigen huisje op te bouwen, dat is hoe Camping BuitenLand begon. ‘Eigenlijk was het gelijk een enorm succes. Er kwamen ontzettend veel mensen op af die een droom hadden, een droom om iets moois te bouwen en dat kan hier. Die populariteit hadden we niet verwacht!’ lacht Esther. Het idee sloeg zo snel aan dat ze al een stop op het aantal aanmeldingen moesten zetten voordat de camping openging. Een gat in de markt, dus. 

De huisjes op Camping BuitenLand zijn van verschillende eigenaren: van architecten tot kunstenaars, van aannemers tot families, verzin ’t maar. Esther vertelt: ‘We willen veel diversiteit, dat alle huisjes uniek zijn. Als je als bedrijf veel huisjes in een park wilt neerzetten, kan dat nooit met dezelfde aandacht. In onze accommodaties steken de eigenaren al hun liefde en aandacht, ze gaan op zoek naar de mooiste spulletjes om er echt iets bijzonders van te maken.’ 

camping buitenland

huisje camping buitenland

strandhuis

Laat je verrassen
Als de huisjes af zijn, worden ze (eventueel) verhuurd aan campinggasten. En het leuke? Je hoeft niet alles mooi te vinden! Je wordt constant verrast door nieuwe creaties: ‘Door die mix aan huisjes ontstaat een fijne dynamiek; je hebt niet bij het eerste verblijf alles al gezien. Als je rondloopt word je steeds weer verrast, als je terugkomt staat er elke keer weer iets anders. Doordat het niet allemaal vanuit één gedachte is neergezet ontstaat er echt een andere totaalsfeer.’ Ga je toch liever voor de authentieke kampeerervaring? Met de tent of camper kun je natuurlijk ook terecht op Camping BuitenLand. 

buitenland huisje

tent buitenland

Het terrein verlaten is geen must voor een fijne vakantie, want op de camping wordt veel georganiseerd. Maar als je de buurt toch wilt verkennen, heeft Esther een aantal tips. ‘Er komen ook gasten die nog nooit naar Drenthe op vakantie zijn geweest maar speciaal voor de camping komen; zij worden echt verrast door wat Drenthe te bieden heeft. Het Boomkroonpad is dichtbij, maar je kunt bijvoorbeeld ook naar de biologische boerderij om varkentjes te knuffelen, of spring op de fiets naar Orvelte.’ 

Niets moet en alles mag, maar één ding is zeker: op deze wereldse camping ben je even weg van de stad en geniet je van (het) BuitenLand op bekende bodem. 

INFO
Stieltjeskanaal 14
Nieuw Amsterdam
0591 – 55 30 02 
buitenland.com

Laatste nieuws

Zie ook