1 t/m 22 september: ZeeKunstfestival op Schiermonnikoog

In het kader van LF2018 zijn er uit de gehele Friese bevolking activiteiten ontstaan. Ook Schiermonnikoog heeft haar krachten gebundeld in het project: ‘Kom op Verhaal’. In september vindt hiervoor een kunstfestival plaats.

Lees ook

Tekst en foto: ZeeKunstfestival

In het kader van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad van Europa zijn er uit de gehele Friese bevolking activiteiten ontstaan. Ook Schiermonnikoog heeft haar krachten gebundeld in het project: ‘Kom op Verhaal’.

Binnen dit project organiseert kunstgroep ‘SJain’ de eerste 3 weken van september een kunstfestival.
Er is een route langs een twintigtal bijzondere locaties op het eiland waar kunst wordt geëxposeerd van zo’n 40 verschillende kunstenaars. Om deze route te kunnen volgen kunt u voor €10 een routeboek kopen op één van onze SJain locaties op Schiermonnikoog: Hjirre, Galerie Ogygia, Atelier Romy, Atelier Schier en Open atelier KunstFaam. Alle locaties van de kunstroute zijn geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Naast de route vinden er verschillende workshops, lezingen en voorstellingen plaats. Het festival wordt op 1 september ’s avonds officieel geopend door burgemeester Ineke van Gent, gevolgd door het unieke concert ‘Current’. Veronika Skuplik speelt viool waarbij ze zich laat inspireren door de beelden van Foppe Schut. Op 22 september sluiten we het festival af met een buitenconcert aan het wad: "Skaad oer 't Waad" door RemoliNo en Dekoor. Alle activiteiten vindt u terug op de website: komopverhaal.frl.

Laatste nieuws

Zie ook