1 augustus: Wandeling bewoningsgeschiedenis Deurze en Amelte

Wandel 1 augustus mee met de Nationaal Park Drentsche Aa wandeling in rond Amelte, Anreep, Witten, Vredeveld en Rolde. Centraal staat de geschiedenis van landschap en bewoning aan beide zijden van het Deurzerdiep.

Lees ook

Tekst: IVN | Foto: poepenhemeltje bij Deurze © Nationaal Park Drentsche Aa

Wandel 1 augustus mee met de Nationaal Park Drentsche Aa wandeling in rond Amelte, Anreep, Witten, Vredeveld en Rolde. Centraal staat de geschiedenis van landschap en bewoning aan beide zijden van het Deurzerdiep. Welke invloed hadden ijstijden op het ontstaan van het unieke Drentsche Aa beekdalensysteem?

De geschiedenis van het oude dorp Deurze wordt toegelicht, oa  aan de hand van middeleeuwse routes. De herinrichting van het Deurzerdiep in 2015 en de plannen Assen aan de Aa worden toegelicht.  Ook bewoningsgeschiedenis van het dorpje Amelte en het ontstaan van het latere landgoed Amelte komen aan de orde. Via het ‘Poepenhemeltje’, de oude spoorbaan van de Noord Ooster Lokaal Spoorweg (NOLS) en het landgoed Kamps loopt de route terug naar café ‘De Aanleg’. Vroeger werd hier de tol geïnd langs de provinciale weg tussen ‘Kerk en Klooster’.

Datum: Woensdag 1 augustus 2018
Starttijd: 19.00 uur
Startplaats: NP Toegangspoort Deurze, parkeren achter Café de Aanleg, Asserstraat 63, Deurze
Duur/afstand: 2 uur / ca. 3 km
Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.
Informatie: Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook