30 september: Foodwalk Buitenpost-Kollum

Op zondag 30 september wordt er van 12.00 tot 17.00 uur een speciale najaarseditie van de Foodwalk Buitenpost-Kollum georganiseerd.

Lees ook

Tekst: Foodwalk Buitenpost – Kollum | Foto: myfoodprints.nl  

Op zondag 30 september wordt er van 12.00 tot 17.00 uur een speciale najaarseditie van de Foodwalk Buitenpost-Kollum georganiseerd. De Foodwalk sluit aan bij het gratis muziekevenement Helden van Hjir, waardoor dit jaar op alle locaties naast hapjes uit de natuur ook muziek van Fryske helden aanwezig is. De IZI travel app met wandelroute van ruim 6 km wordt aangepast met informatie over najaarsbloeiers zoals noten en fruit. Met de ‘Hap en Stap kaart’ kunnen deelnemers bij vijf bedrijven op de route een stempel halen en genieten van hapjes en live muziek.

De wandelroute gaat door het prachtige coulisselandschap tussen Buitenpost en Kollum en langs allerlei eetbare planten en kruiden. Het Tuincafé (gelegen op De Kruidhof), De Kruidhof zelf, Het Bloemenparadyske, De Muzykpleats, OBS De Mienskip en Op ‘e Stâl organiseren de route al voor de 5e keer op rij. Dit zijn tevens de rustpunten op de route. Wandelaars kunnen starten bij één van de vijf bedrijven.

Helden fan Hjir
Helden fan Hjir is een nieuw en gratis toegankelijk muziekevenement in Fryslân waarbij in heel veel dorpen en steden Friese muzikanten op bijzondere buitenlocaties op het podium staan. Bands, singer-songwriters, rappers, korpsen, dj’s, koren en muziekverenigingen. Het genre is heel uitgebreid. Op deze manier wil de organisatie laten zien wat Fryslân als iepen mienskip aan muziek te bieden heeft. Op alle locaties van de Foodwalk op 30 september treden ook Fryske muzikanten op. Het volledige muziekprogramma van Helden fan Hjir staat op www.heldenfanhjir.nl. De tijdstippen van de muziek variëren. Op de locaties Bloemenparadyske, Op ‘e Stal en Muzykpleats start de muziek om 12.00 uur. De hapjes van de Foodwalk staan deze editie in het teken van, hoe kan het ook anders; noten.  

IZI travel app
De Foodwalk is in ieder seizoen interessant. Daarom is gebruik gemaakt van de IZI travel app. Zo kunt u de route via de app lopen en daarnaast interessante informatie over najaarsbloeiers krijgen zodat u de route nog meer kunt beleven en uw plantenkennis kunt verbreden. De app kunt u vooraf downloaden in de app- of playstore. In de IZI travel app kunt u zoeken naar Foodwalk Buitenpost-Kollum zomer-herfst. Deelnemers aan de Foodwalk kunnen door gebruik te maken van de app gemakkelijk vanaf elke gewenste locatie starten én zelfs in tegengestelde richting lopen. Op locatie van De Kruidhof is ook een papieren versie van de route verkrijgbaar.

Prijzen en reserveren
Kaarten voor de Foodwalk kosten € 12,50 voor volwassenen en voor kinderen tot en met 11 jaar zijn de kosten € 5,-. Kaarten kun je vooraf reserveren en betalen via het online bestelformulier. Deelnemers kunnen starten tussen 12.00 en 15.00 uur.  De route kan ook per fiets worden afgelegd.

Laatste nieuws

Zie ook