Culinair kunstje

Verwen jezelf en anderen eens met culinaire kunstwerkjes waar de kleuren vanaf spatten.

Lees ook

Tekst: Hester Oppedijk Van Veen | Foto: Jose van Riele

Oergezonde oppeppers voor een energieke dag, hartverwarmende winterhappen, vurige drankjes om de kou te verdrijven en zalige zoetigheden met ’n ijskoude twist. Verwen jezelf en anderen eens met culinaire kunstwerkjes waar de kleuren vanaf spatten. Stuk voor stuk meesterlijke composities, gewoon uit eigen keuken. Aan tafel!

Als je aan kunst denkt, denk je misschien eerder aan de grote meesters van de gouden eeuw, impressionisme, popart, kubisme, dan aan food. Maar eten speelt vaak een hele grote rol in de kunst. Denk eens aan De aardappeleters van Van Gogh, Het laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci, Het Melkmeisje van Vermeer of Andy Warhol met de beroemde Campbell Soup Cans. Of wat denk je van de schitterende stillevens van Henk Helmantel? 

In Noorderland 1-2019 lieten wij ons door deze kunstenaars inspireren. En dat leverde heerlijke gerechten op! Benieuwd naar de recepten? Je bestelt Noorderland hier

Laatste nieuws

Zie ook

Kerstbrood

Smullen van Noorderland-kerstbrood

Als cadeau voor de feestdagen verklapt bakkerij Schepers in Sleen het traditionele familierecept van hun befaamde kerststol!
kniepertjes

Hartige Drentse rolletjes gevuld met geitenkaasmousse en zoete paprikajam

Een heerlijk voorgerecht of snack met de feestdagen!
Pepernoten

Het recept voor pepernoten

Maak zelf deze typische lekkernij!
lekker

6x uit eten in het noorden

Wil je weten waar je in 2022 moet zijn voor een fantastisch diner? Lees dan verder.