Voorjaarsvakantie: Groninger Museum elke dag geopend

Het Groninger Museum is tijdens de voorjaarsvakantie elke dag geopend.

Lees ook

Tekst: Groninger Museum | Foto: iStock

Het Groninger Museum is tijdens de voorjaarsvakantie elke dag geopend. Met onder andere workshops, speurtochten en audiotours voor jong en oud die aansluiten op de tentoonstellingen die op dit moment te zien zijn, is er voor ieder wat wils.

Inloopatelier
Kinderen en (groot)ouders steken hun handen uit de mouwen in het inloopatelier. Maak bijvoorbeeld een sprookjestuin geïnspireerd op de glazen sculpturen van Dale Chihuly of knutsel een fantasiebeest gebaseerd op de dieren in Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje. Het inloopatelier is op doordeweekse dagen in de voorjaarsvakantie (behalve maandag 25 februari) geopend van 10:00 tot 16:45 uur en in de weekenden van 12:00 tot 16:45 uur.

Workshop Magie in de Fotografie!
Op woensdagmiddag 20 februari zijn er voor 7- tot 13-jarigen speciale workshops Magie in de Fotografie! Kunstenaars Mirjam Offringa en Jasper Geenhuizen verklappen trucs om spectaculaire licht- en kleureffecten in foto’s te vangen. Deelnemers kunnen hun creaties na afloop thuis downloaden. Meedoen kost €2,50. Geef je op via [email protected]. Let op: voor de workshops geldt een maximumaantal deelnemers (vol=vol).

Gratis speurtocht en audiotour
Kinderen tussen 6 en 13 jaar verkennen de expositie Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje met een gratis speurtocht. Teken, puzzel en fantaseer erop los en kom alles te weten over de dierenkunstwerken uit de collectie van het museum. Voor volwassenen zijn er audiotours beschikbaar bij verschillende tentoonstellingen. Luister tijdens het bekijken van de glaskunst van Chihuly bijvoorbeeld naar de favoriete popmuziek van de Amerikaanse kunstenaar.

Toegang tot het Groninger Museum voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar is gratis. Voor volwassenen geldt bij online aankoop €2,- korting op de ticketprijs. Kijk voor meer informatie op groningermuseum.nl.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook