21 maart: avondwandeling door het bos

’s Avonds wandelen in een donker bos: dat is spannend en mooi tegelijk.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer

’s Avonds wandelen in een donker bos: dat is spannend en mooi tegelijk. Het maakt een oer-gevoel in ons los, want in het donker zijn we op onze hoede. Bij deze Spirit of Nature-wandeling op 21 maart gebruiken we de volle maan, onze ogen en andere zintuigen om onze weg te vinden. Gaandeweg ontspannen we: wát een ervaring!

Wij mensen voelen ons van nature prettiger overdag dan ’s nachts, net als de meeste vogels en zoogdieren. Het licht en warmte van de zon, dat koesteren we. Als de avond valt, doen we de lichten aan en zetten we de verwarming het liefst een graadje hoger. We maken het lekker comfortabel binnen. De meeste dieren trekken zich ook terug in hun nest of hol. Want buiten, daar is het koud, donker … en spannend. Je weet maar nooit wie of wat je tegenkomt. Wandelen in een donker bos? No way!

En toch. Kom maar mee en probeer het. Voel dat het spannend is en ervaar wat die spanning met je doet. Voel je het in je buik? Loop je met opgetrokken schouders? Dat is onze oer-reactie: we staan op scherp. Dat is dus heel normaal en datzelfde gevoel hebben we overdag ook wel eens in een spannende situatie, bijvoorbeeld op ons werk of thuis.

Tijdens deze Spirit of Nature-wandeling proberen we om vanuit dat oer-gevoel onze ontspanning te vinden en ons bij volle maan thuis te voelen in het bos en op de hei. We starten als het nog licht is. Dan gaat de zon onder en de volle maan komt op. Het licht verandert, de sfeer in het bos verandert en ons gevoel verandert mee. We lopen in een rustig tempo en deels in stilte. Onderweg staan we stil bij waar we zijn en wat we ervaren. We groeten de maan en nemen de tijd voor een meditatie of een mijmering. Zo leren we de natuur en dus onszelf een beetje beter kennen. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte.

Buitencentrum Boomkroonpad organiseert de Spirit of Nature-wandeling samen met Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails. Kijk voor meer informatie op www.intuitivetrails.nl. Opgave via www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad. Kies voor comfortabele kleding, passend bij het weer en controleer achteraf op teken. Neem eventueel iets te drinken en te eten mee voor onderweg.

Informatie
Tijd: start 18.00 uur, duurt 3 – 4 uur.
Kosten: € 15,00 per persoon, inclusief je Eigen weg-wijzer.
Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen
 

 

Laatste nieuws