Meivakantie: lentefestijn op het Dwingelderveld

Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

Lees ook

Tekst en foto: Natuurmonumenten

Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Deze periode staat in het teken van bijzondere voorjaarsactiviteiten, zoals reeënexcursies, vroege vogelwandelingen, vleermuisexcursies en gezinshuifkartochten. En speciaal voor kinderen zijn er viltactiviteiten tijdens de schapendag en is er een echt lentefestijn.

Op 30 april is het schapendag en gaan kinderen vilten met gekleurd schapenwol. Kinderen tussen 4 en 6 jaar maken een polsbandje van wol en oudere kinderen kunnen kiezen uit een schilderijtje of een vlinder. Tijdens het lentefestijn op 2 mei maken kinderen een vrolijke insectenpot en bloembommen om mee naar huis te nemen. Ook is er een mini-excursie door de tuin van het bezoekerscentrum. Hier krioelt het van de insecten en vrolijk kleurende bloemen.

Vooraf aanmelden voor een aantal activiteiten is nodig en kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld. Hier vind je ook het actuele programma van de meivakantie bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. 

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook