21 juni t/m 29 juni: ‘Westerwolde rijgt’ in het MOW

Van 21 juni tot en met 29 juni kun je tijdens 'Westerwolde rijgt' meer dan 20 tuinen en andere bijzondere locaties bezoeken.

Lees ook

Tekst en foto: Het MOW, Museum de Oude Wolden

Van 21 juni tot en met 29 juni kun je tijdens 'Westerwolde rijgt' meer dan 20 tuinen en andere bijzondere locaties bezoeken. Elke tuin is een verrassing en biedt behalve pril zomergroen een programma met kunst, muziek en andere activiteiten.

Ook het MOW neemt weer deel aan dit evenement. Behalve de feestelijke overzichtstentoonstelling ‘Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder’ zie je er werk van fijnschilder Lodewijk Bruckman en toont het museum in de expositie ‘Ons laand I Ons land’ etsen van Johan Hemkes en werken van diverse Ploegschilders, die allemaal het boerenland van Oost-Groningen verbeelden.

Als extraatje wandel je in het bos achter het museum dit jaar de ‘doe-het-zelf-route.’ Schilder je eigen "Schreuderlucht", maak een minibeestje en plaats het in een buitengewone bosvitrine, Neem een ludieke ‘doe-het-selfie’, ‘zing-het-zelf’, ‘paint by numbers’, bouw mee aan een gezamenlijk buitenobject en laat je inspireren in de ‘doe-het-zelf-bibliotheek’. Heb je na al deze actie behoefte aan verstilling, neem dan tijd voor wat doe-het-zelfreflectie.

Ook de WWR-kraal van het MOW maak je dit jaar zelf met een speciaal ontworpen stempel van de Winschoter illustratrice Jackelien Alberts. Op zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur zorgt Evelien Storm voor live muziek.

Het MOW is tijdens 'Westerwolde rijgt' alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Entree en deelname aan het programma zijn die periode gratis. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor actuele informatie op de website www.museumdeoudewolden.nl

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook