30 juni: Rondleiding door de Tropische Kas in Beetsterzwaag

Zondag 30 juni 2019 geven de Vrienden van de Tropische Kas een rondleiding door het historische kassencomplex in Beetsterzwaag.

Tekst: Tropische Kas, Redactie Noorderland | Foto: Martine Mees

Zondag 30 juni 2019 geven de Vrienden van de Tropische Kas een rondleiding door het historische kassencomplex in Beetsterzwaag. Geniet van de bijzondere planten, historische kassen en luister naar de anekdotes van de rondleiders.

De Tropische Kas ligt in de overtuin van het Lycklamahûs in het hartje van Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje met een weelderige verzameling tropische planten, een druivenkas uit 1869, prachtige borders (paars-wit en rood–geel), een monumentale kastanje en een grote verzameling kuipplanten met o.a. vele citrusplanten, waaronder de hand van Boeddha en sinaasappelbomen van ruim 80 jaar oud. In de Tropische Kas staat altijd iets bijzonders te bloeien.

Tuinmannen in dienst van de adel kweekten hier in het verleden exotische bloemen en vruchten. Nu is het de vereniging Vrienden van de Tropische Kas die alles laat bloeien en groeien. Iedere dinsdagmiddag is er een groep van vrijwilligers aan het werk op het complex. Ook op andere dagen zijn er altijd wel een paar vrijwilligers van de groengroep aanwezig die de planten verzorgen en water geven. Het kassencomplex is rolstoelvriendelijk en maakt deel uit van de historische buitenplaats van de familie Lycklama à Nijeholt.

De rondleiding duurt van 13.00 tot 14.00 uur en kost €5,00 per persoon, inclusief koffie of thee. Meer informatie vind je op www.tropischekas.nl

Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.