De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkels!

In de nieuwe editie brengen we een ode aan mooie vakantieplekjes in Drenthe, Groningen en Friesland en zoeken we letterlijk de grenzen van deze provincies op.

Lees ook

Tekst: redactie | Foto: iStock

Terschelling of de Côte d’Azur? Groningen of toch Berlijn? Hoe sneller de zomer in de buurt komt, hoe meer de vakantiestress toeslaat. Of nou ja, “vakantiestress”: wij noemen het liever keuzestress. Tegenwoordig zijn er zo veel mooie plekken om naar toe te gaan. Ga je voor een citytrip naar een bruisende stad? Of zoek je juist de rust en ruimte op? En terwijl de een het liefst een paar weken lang wil bakken (wel insmeren, hè!) op het strand, doe je de ander meer een plezier met een actieve natuurvakantie. Zodra het tijd wordt om een vakantie te boeken, klinkt dus de bekende vraag: ‘Waar gaan we dit jaar heen?’

Stiekem weten we het antwoord al: het noorden! Want waarom zouden we zo moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Geen ellenlange rijen op Schiphol, geen gedoe met het paspoort (‘heb ik ‘m wel meegenomen?’) en geen oncomfortabele vluchten die úúúren lijken te duren. We hebben heus geen wereldreis nodig om een fijne vakantie te hebben. Ook dicht bij huis kun je het ultieme vakantiegevoel opzoeken, of dat nu in jouw eigen achtertuin is of op een mooie campingplek ergens verstopt in de provincie. 

Hoe je dat ultieme vakantiegevoel kunt opzoeken, vertellen we je maar al te graag in het zomernummer dat jij nu in je handen hebt. In deze editie brengen we een ode aan mooie vakantieplekjes in Drenthe, Groningen en Friesland en zoeken we letterlijk de grenzen van deze provincies op. Zo gaan we op ontdekkingsreis door het Groningse Westerwolde, nemen we een kijkje bij het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand en gaan we eropuit bij het grensriviertje De Reest. Als je dan nog niet overtuigd bent hoe mooi ons Noorderland in de zomer is, haalt onze fotograaf Tjeerd Visser je op pagina 52 vast over de streep. En heb je nog geen inspiratie voor een noordelijke vakantiebestemming? Schrijfster Cora Westerink sprak met drie Noorderland-lezers die traditiegetrouw hun vakanties in ’t noorden doorbrengen. Zij strunen rond in Zuidlaren, komen tot rust in het Friese Bozum en waaien uit op het strand van Schiermonnikoog. Dat is pas echt grenzeloos genieten, zónder vakantiestress. 

Wij wensen je een geweldige zomer!

Benieuwd naar het complete nummer? Je bestelt 'm hier

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook