5 juli: Ontdek fotogeniek Groningen

Een bustocht langs de allermooiste, fotogeniekste plekken van Groningen. Dat is het idee achter de nieuwe ‘Instatours’ van Marketing Groningen en de regionale toeristische organisaties.

Lees ook

Tekst: Marketing Groningen / Stichting Oude Groninger Kerken | Foto: EZeemering / iStock

Een bustocht langs de allermooiste, fotogeniekste plekken van Groningen. Dat is het idee achter de nieuwe ‘Instatours’ van Marketing Groningen en de regionale toeristische organisaties. Een instatour is een fotocursus, ontdekkingstocht, bustour, wandeling en lunch in een.

Op 5 juli trekken geïnteresseerden onder begeleiding van een fotograaf met een bus van het Busmuseum de provincie Groningen in. Je wordt meegenomen naar bijzondere, fotogenieke plekjes rond een thema. Onderweg leert de fotograaf je allerlei tips en tricks om zo mooi mogelijk te fotograferen met camera of smartphone. Deze tips kunnen direct in de praktijk toegepast worden. De mooiste resultaten worden natuurlijk op Instagram geplaatst.

Je kunt kiezen uit twee thema's: 'Eeuwenoude kerken' of 'Oneindige vergezichten'. De eerste, ‘Eeuwenoude kerken’, voert langs het prachtige Zeerijp, Krewerd, Eenum, Marsum en Noordbroek. De kerken die hier staan zijn indrukwekkend, zowel van buiten als vanbinnen. Stichting Oude Groninger Kerken werkt mee aan deze tour. Alle kerken die bezocht gaan worden vallen binnen de 50 Groninger kerken die sinds kort dagelijks geopend zijn.

De tweede tour heeft als thema ‘Oneindige vergezichten’ en gaat via natuurgebied ’t Roegwold naar de polder Breebaart. Daarna kunnen er nog mooie wierdendorpen en kerken worden gefotografeerd. Fotograaf Wilco van der Laan gaat mee als begeleider en heeft er al erg veel zin in. ,,Volgens mij gaan dit prachtige tours worden. Het zijn stuk voor stuk mooie en bijzondere plekken waar je als hobbyfotograaf je hart kunt ophalen.”

In het najaar volgt er nog een tour. Ga voor meer informatie en opgave naar www.marketinggroningen.nl/inschrijven-instatour.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook