3x uitstapjes met de fiets

Voor iedereen die wel van een fietstochtje houdt hebben we drie fietstochten op een rijtje gezet.

Lees ook

Tekst: Redactie Noorderland | Foto: iStock

Het is warm! De zomer is volop aan de gang en het blijft ook nog wel even mooi weer, naar het schijnt. Daarom kunnen we er volop op uit: wandelen, fietsen… Voor iedereen die wel van een fietstochtje houdt hebben we drie fietstochten op een rijtje gezet.

Zaterdag 3 augustus: Fietstocht door het Reitdiepgebied

Onder leiding van gidsen fiets je door het oude Hunzedal, langs karakteristieke elementen in het landschap en door de prachtige natuur. Je komt langs oude Hunzelopen, bij Garnwerd en zijn Reitdiep, bij de Schaphalsterzijlen en vervolgens door de oorspronkelijke Hunze- bedding naar het oude kerkhofje van Klein Maarslag. Terug langs het prachtige Mensingerweersterloopdiep. Er wordt onderweg veel verteld over het ontstaan van dit oude gebied.

In Klein Wetsinge is weinig parkeerruimte. Kom daarom op de fiets of rij met iemand mee. Of: parkeer in Sauwerd bij het NS Station. De fietstocht is ongeveer 20 km. Vergeet niet een flesje water en een broodje mee te nemen.
Aanmelden en info: www.groningerlandschap.nl

Zaterdag 3, 17 en 24 augustus: Reeënsafari op de fiets

Speur mee naar reeën terwijl je door de bossen van de Hondsrug fietst. De tocht start bij Buitencentrum Boomkroonpad. Tijdens de fietstocht ontdek je de verborgen schatten van boswachterij Gieten-Borger en ga je samen met de gids proberen om reeën te spotten.

Het ree is van oorsprong een dagdier. Maar door de vele verstoringen door de mens is hij verworden tot nachtdier. Ze zijn dan ook het meest actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. Op plaatsen waar reeën in alle rust kunnen leven zijn ze ook overdag goed te zien. Tijdens de fietstocht gaan we ’s avonds  op pad om reeën te spotten. Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, bijvoorbeeld veegsporen,  looproutes en vraatsporen. Misschien hoor je ze wel blaffen, het bijzondere geluid dat een ree maakt. Wanneer je eenmaal gewezen bent op de sporen kijk je zelf voortaan op een andere manier naar de natuur.
Aanmelden en info: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Zondag 4 augustus: Fietstocht rond Assen

Op zondag 4 augustus van 14.00 tot 16.30 uur, houdt Stichting Het Drentse Landschap een schitterende fietstocht door de omgeving van Assen. Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk. 

Een schitterende fietstocht door de landschapsgeschiedenis rond Assen. Met een deskundige gids fiets je langs de Drentsche Aa en historische dorpen als Deurze, Anreep, Witten, Taarlo en Balloo. Ook de geschiedenis van de Drentse Hoofdvaart, de Asserwijk en het Noord-Willemskanaal komen aan de orde. Er wordt regelmatig gestopt om iets te vertellen.

Aanmelding is noodzakelijk in verband met een maximum aantal deelnemers.
Aanmelden en info: www.drentslandschap.nl/activiteiten

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook