10 aug t/m 8 sept: Tentoonstelling Graphic Encounters

Van 10 augustus tot 8 september is er bij het Grafisch Atelier Friesland een tentoonstelling te zien die helemaal in het teken staat van grafieken.

Lees ook

Tekst: Grafisch Atelier Friesland, Redactie Noorderland | Foto: Grafisch Atelier Friesland, Kunstenaar Stephen Lawlor

Van 10 augustus tot 8 september is er bij het Grafisch Atelier Friesland een tentoonstelling te zien die helemaal in het teken staat van grafieken. Dat klinkt wellicht klinisch en saai, maar de kunstenaars in deze tentoonstelling maken de meest uiteenlopende werken, van kleurrijk en explosief tot ingetogen en sober.

De tentoonstelling is samengesteld door graficus Herman Noordermeer en belooft een wandeling door de internationale grafiekjungle te worden, met werken van toonaangevende grafici uit de Verenigde Staten, Ierland, Engeland, België, Zweden, Roemenië, Slowakije, Polen en Japan.

Graphic Encounters toont het complexe en rijke panorama van de hedendaagse grafiek met een grote verscheidenheid in techniek en beeldopvattingen. De individuele benadering en de hoge kwaliteit zijn zichtbaar in de intense verkenning van meningsvorming en technische experimenten. De expositie is vergelijkbaar met een wandeling door de jungle; tijdens deze tocht ben je niet alleen gefocust op iedere afzonderlijke boom, maar ook op de manier waarop afzonderlijke bomen samen een jungle vormen. De werken van Graphic Encounters ontmoeten elkaar, net als bomen, in Kunstruimte H47 te Leeuwarden.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook