14 en 15 september: Citystage: swing’klen in de binnenstad van Groningen!

Op zaterdag 14 en zondag 15 september biedt de Groninger binnenstad opnieuw een podium voor amateurkunstenaars tijdens de derde editie van Citystage.

Tekst: VRIJDAG | Foto: Elle La Faille

Op zaterdag 14 en zondag 15 september biedt de Groninger binnenstad opnieuw een podium voor amateurkunstenaars tijdens de derde editie van Citystage. Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt de binnenstadbezoeker aangenaam verrast met wereldmuziek, dans en optredens van singer-songwriters.

“Samen willen we de binnenstad van Groningen beter toegankelijk maken voor amateurkunst”, aldus Hannelore Duynstee van VRIJDAG. “Door onze krachten te bundelen bieden we uiteenlopende amateurkunstenaars uit Stad en provincie een podium. Groningen is een City of Talent en dat talent willen we graag laten zien aan de aan de binnenstadbezoeker!”

Programma

Het programma van deze editie wordt verzorgd door VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Op zaterdagmiddag 14 september kan men op het Waagplein genieten van wereldmuziek van Focus Vocaal, Big Band Groningen, JAMundo El Drafrique, Lifft en Afrikaanse Muziek.

Op zondag 15 september zijn er twee podia met elk een eigen thema. Op het Waagplein dans je mee met Annemarie Hoogeveen (Noorderpoort), Lucia Marhas, Salsa Juan Carlos, Dance ‘d Ali, Dansschool Marijke, Arktivity en de Dominicaanse Bachata Dansschool. Op de Vismarkt zie je de songwriters Seline & Friends, George & Njairatoe Sopacua, Dolicous, Hiske Oosterwijk & Job Posthuma, Speakizy en Groove Patrol. De presentatie op de diverse podia is in handen van Ricardo Brouwer, Jelle Buning en Ellzjon Hiariej.

Citystage is een initiatief van de Groninger City Club en VRIJDAG, Stichting Rumbling Earth en Plaza Danza. Kijk voor meer informatie en de complete line-up op citystage.nl.

Laatste nieuws