Oktober: Kunstcolleges Groninger Museum

Het Groninger Museum viert in oktober het 25ste jubileum van het markante museumgebouw. Gedurende de hele maand worden er feestelijke activiteiten georganiseerd om dit te vieren.

Lees ook

Tekst: Groninger Museum | Foto: iStock

Het Groninger Museum viert in oktober het 25ste jubileum van het markante museumgebouw. Gedurende de hele maand worden er feestelijke activiteiten georganiseerd om dit te vieren, waaronder een collegereeks van vier colleges over een kwart eeuw Groninger Museum.

Interviewer en presentator Frénk van der Linden vertelt over Frans Haks, met wie hij goed bevriend was. Haks was 25 jaar geleden museumdirecteur en zonder hem zou het museum niet zijn wat het nu is. Van der Linden maakte samen met regisseur Eric Blom de documentaire Een eigen planeet, waarin de strijd voor de totstandkoming van het gebouw destijds en de manier waarop er nu wordt gewerkt, worden belicht.
 
Conservator Ruud Schenk vertelt over Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini. Vanaf 12 oktober 2019 tot en met 5 mei 2020 is deze tentoonstelling te zien, die de beroemde ontwerper en hoofdarchitect van het museumgebouw vlak voor zijn overlijden samenstelde. Schenk vertelt als projectleider over Mondo Mendini en het veelzijdige oeuvre van de Italiaanse designer. Aansluitend volgt een rondleiding door een museumdocent.
 
Daarnaast spreken museumdirecteur Andreas Blühm en conservator Mariëtta Jansen over het aankoopbeleid van het Groninger Museum. Steven Kolsteren, hoofd educatie en al bijna 40 jaar in dienst van het Groninger Museum, vertelt over 25 jaar museumgebouw.
 
Data: 4 t/m 25 oktober 2019
Tijd: vrijdagochtend, 10.30 – 12.30 uur
Prijs: €75,- per reeks. Voor Vrienden van het Groninger Museum geldt 10% korting.
Inschrijven kan via tickets.groningermuseum.nl. Deelnemers ontvangen een persoonlijke bevestiging.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook