15 nov t/m 8 dec: World Press Photo Groningen

Van 15 november tot en met 8 december staat de World Press Photo-tentoonstelling weer in Groningen.

Lees ook

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Olha Rohulya

Van 15 november tot en met 8 december staat de World Press Photo-tentoonstelling weer in Groningen. Ongeveer 150 foto's van 43 fotografen uit 43 landen reizen de wereld rond. Deze mondiale expositie wordt gecombineerd met de lokale tentoonstelling Solutions: Energy.

Bijna 80.000 foto's werden ingestuurd door 4738 fotografen voor de World Press Photo Contest 2019. Hieruit koos een gerenommeerde vakjury 150 foto's van 43 fotografen. De jury was op zoek naar relevante, unieke en onvergetelijke beelden over relevant thema's zoals massamigratie, klimaatverandering en persvrijheid.

De tentoonstelling van World Press Photo wordt gecombineerd met het lokale project Solutions: Energy. Drie fotografen uit het noorden werden gevraagd om een lokaal "antwoord" te maken op de internationale persfoto's. Het thema is local solutions to global problems (lokale oplossingen voor mondiale problemen). Binnen dit thema hebben de drie fotografen beeldverhalen gemaakt over lokale thematiek, zoals gaswinning.

Wil je meer weten over de verhalen achter de foto's? Meld je dan aan voor het Non Fiction Photo Acadamy-programma. Hierbij krijgen bezoekers de gelegenheid meer te weten te komen over visuele journalistiek en ‘visual storytelling’ met Groningse fotografen Joost Nuijten, Dennis Lapré en Marion Verwey.

Reguliere tickets zijn online of aan de deur verkrijgbaar voor €8,99. Tours zijn online te boeken voor €13,49. Kijk voor meer informatie op www.nonfictionphoto.nl.

Laatste nieuws

Zie ook