14 t/m 26 december: Kerst op Mensinge

Van zaterdag 14 december tot en met donderdag 26 december is de historische Mensinge volledig versierd in kerstsfeer.

Lees ook

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Museum Havezate Mensinge

Van zaterdag 14 december tot en met donderdag 26 december is de historische Mensinge volledig versierd in kerstsfeer. Gedurende deze periode is een bezoek aan de havezate nog specialer, omdat het gebouw en de vertrekken prachtig zijn gedecoreerd. In het weekend voorafgaan aan kerst zijn er daarnaast ook nog hele speciale gasten te vinden…

167 jaar lang was de familie Kymmell uit Utrecht eigenaar van Mensinge. Zij gebruikten het als vakantievertrek in de zomers en rond de kerstdagen. De laatste bewoonster, Reina Timmermans-Kymmell heeft warme herinneringen aan Menzinge rond de kersttijd. ‘Het was altijd heel gezellig met kerst’, zegt ze. ‘Mijn grootmoeder en mijn zus waren er dan ook. Het huis was versierd en er was een kerstboom en daaronder lagen cadeautjes. Die mochten we pas uitpakken als we hadden gegeten. Ons kerstdiner werd aan tafel geserveerd door de hulp in de huishouding. Waar tref je dat tegenwoordig nog aan?’ Deze sfeer wordt tot leven geroepen.

Tussen 14 en 26 december kun je genieten van Mensinge in kerstsfeer. Er zijn lekkere hapjes, prachtige bloemstukken, gedekte tafels en cadeautjes onder de kerstboom: precies zoals bij de familie Kymmell. 20, 21, 22 en 26 december is de familie Kymmell zelf aanwezig om te laten zien hoe zij kerst vierden rond 1880.

Kijk voor meer informatie op mensinge.nl

Laatste nieuws

Zie ook