12 januari: Nieuwjaarswandeling Gaasterlandse bos

Wandel op zondag 12 januari mee met oud-boswachter Goasse Hylkema langs alle mooie plekjes in bos en natuur in Gaasterlân. 

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Sabine Boode

Wandel op zondag 12 januari mee met oud-boswachter Goasse Hylkema langs alle mooie plekjes in bos en natuur in Gaasterlân. 

Oud-boswachter Goasse Hylkema neemt je mee langs de mooiste plekjes van het Gaasterlân. De wandeling is ongeveer 10 kilometer en loopt door het Jolderenbos, Elfbergen en de Wyldemerk.

Onderweg vertelt Goasse over het ontstaan en beheer van de bossen, bijzondere bomen en natuur. Jong en oud is van harte welkom om mee te lopen met deze bijzondere bos- en natuurwandeltocht. De route is over het algemeen goed en droog te bewandelen, maar goed kunnen lopen is wel een pré en daarbij zijn goede wandelschoenen, die waterbestendig zijn, noodzakelijk.

De wandeling begint en eindigt in het Bezoekerscentrum Mar en Klif aan de Brink in Oudemirdum. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.marenklif.nl tot uiterlijk 11 januari. De kosten zijn €3 p.p. Voor twee personen €5 en kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee lopen. Eventuele consumpties na afloop zijn voor eigen rekening.

De nieuwsjaarswandeling begint om 13.00 uur bij bezoekerscentrum Mar en Klif, de Brink 4 te Oudemirdum. De duur van de wandeling is ongeveer 3 uur en de afstand ca. 10 km.

Laatste nieuws