31 januari: Meezingcafé

Kom op vrijdag 31 januari naar het eerste Meezingcafé van het jaar bij VRIJDAG in Groningen.

Lees ook

Tekst en foto: VRIJDAG

Houd jij van zingen? Kom op vrijdag 31 januari naar het eerste Meezingcafé van het jaar bij VRIJDAG in Groningen. De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.

Elke maand organiseert het +Café samen met VRIJDAG een Meezingcafé om samen in ongedwongen sfeer te zingen. “Docenten van VRIJDAG zorgen voor livemuziek, de songteksten worden op een groot scherm geprojecteerd en de bar is geopend”, zegt Hannelore Duynstee van VRIJDAG. “Dus loop gerust even binnen, of blijf wat langer, om een avondje gezellig te zingen.”

Voor alle leeftijden
Het Meezingcafé is ontstaan om deelname van 55-plussers aan de samenleving te bevorderen. “Maar het Meezingcafé is niet aan leeftijd gebonden”, zo weet Hannelore. “We zien dat het in trek is bij Groningers van alle leeftijden: jong en oud zingen samen in ongedwongen sfeer. Er is voor ieder wat wils.”

Speciale edities
Naast het reguliere Meezingcafé organiseert VRIJDAG geregeld speciale edities op bijzondere plekken in de stad. Zo was er eind vorig jaar een Kerstmeezingcafé op de Grote Markt waarbij de tent volledig gevuld was en klonken er op WinterWelVaart drie dagen lang oude, bekende zeemansliederen uit charterschip de Averechts. En voor VRIJDAG in de Buurt, een project om cultuur naar de wijken van Groningen te brengen, organiseert cultuurcoach Magda Rozenveld iedere maand een Meezingcafé in de Hamrikheem voor buurtbewoners van de Korrewegwijk.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook