Gouden randje

Elke wolk heeft een gouden randje. Da’s een mooie uitdrukking. Zeker uit de mond van de Groninger streektaalzanger Ede Staal:
t Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of ’t wer altied wel weer licht. En zo is het. Na een boel gemor over de Hollandse zomer, nattigheid op de camping en menig verregende vakantie denk ik graag terug aan de memorabele momenten. Topprestaties van “onze” voetbalvrouwen bijvoorbeeld, de atleten en de wielrenners. Kanjers die massaal dat gevoel van vaderlandse trots aanwakkerden.

Gelukkig was er ook de gouden nazomer, een kortdurende kleuren- explosie als slotakkoord van het seizoen. Precies de periode waarin dit nummer werd gemaakt. Terwijl de buitenwereld al werkte aan die onstuitbare transformatie en de vergankelijkheid van de natuur voelbaar was, begon het binnen alweer te stromen. Bergen nieuwe energie waren opgedaan, ja, óók tijdens die verregende vakantie. Iedereen had de accu weer opgeladen en keerde enthousiast op de redactie terug. Het borrelde en bruiste weer van ideeën voor mooie reportages, pakkende verhalen, glansrijke fotoseries, gloednieuwe thema’s. Daar konden we wel een jaar Noorderland mee vullen!

Op die momenten weet je: ook dat is teamsport. Samen met onze lezers vormen we een gouden team. Want het is dankzij jullie reacties, opmerkingen en tips dat we weten wat er leeft en of we (nog) op de goede weg zitten.

De hoofdrolspelers geven dit nummer z’n gouden randje. Ambachts- lieden die het beste gerstenat van het Noorden brouwen of zich sterk maken voor goudeerlijke producten van het Waddengebied. Generaties landgoedeigenaren die hún “goud” met zoveel passie onderhouden dat wij er, op een gloedvolle herfstdag, met volle teugen van mogen genieten.

Misschien is het niet al goud wat er blinkt, zoals dat andere spreekwoord luidt. Maar in deze editie wél hoor.

Rodi Nijp-van Reeken Hoofdredacteur

Haal de nieuwste Noorderland nu in de winkel of bestel ‘m hier alvast online.